A tanításon keresztül mi is tanulunk ~ Bence

A tanításon keresztül mi is tanulunk ~ Bence

Sziasztok!

Lipcsei Bence vagyok, a Budapesti Corvinus Egyetem mesterszakos hallgatója. Két éve vagyok a Fiatal Autonóm Közgazdászok Társasága Szakkollégium tagja, amely tagságom során több alkalommal is lehetőségem nyílt az "Egyetemisták a pénzügyi kultúráért" projektben való részvételre.

 

Közgazdasági tanulmányokat folytató egyetemistaként elengedhetetlennek tartom a pénzügyi ismeretek továbbadását, hiszen a bennünket körülvevő világ egyik alapját a stabil és jövőbetekintő pénzügyi tervezés adja. Ehhez elengedhetetlen, hogy az iskolapadból kikerülve tisztában legyünk a lehetőségeinkkel, valamint az egyes lépéseink - mint például egy egyszerű hitelfelvétel vagy bankszámlanyitás - hatásaival és a hozzájuk kapcsolódó folyamatokkal.

141717103 846860255887452 5090453378183793102 n1

 

Már fiatal korunkban is gyakran halljuk az általános igazságot, hogy a pénz nem boldogít. Viszont tapasztalatból tudjuk, hogy a pénzünk megfelelő módon felhasználva igenis boldogságforrás lehet, gondoljunk csak egy nyaralásra vagy egy lakás megvásárlására.  

Hiszem, hogy a szakkollégisták által megtartott órák a jövőben segíteni fogják a hallgatóság soraiban ülő középiskolásokat abban, hogy ezeket a boldogságforrásokat megtalálják, és a közvetített ismeretek birtokában a lehető legjobb módon ki is használják.

A projektet két szempontból is kiemelkedően hasznosnak tartom. Egyrészt a Szakkollégium tagjai által megtartott órákon a középiskolások interaktív módon, gyakran saját kérdések feltevésén keresztül ismerkedhetnek meg a horizontálisan és vertikálisan is részletesen szerkesztett anyagokkal. Másrészt pedig tagjaink is fejlődnek a megtartott órák révén, hiszen javul prezentációs és előadói készségük, valamint nyitottá válnak a tudásátadás ezen formáira. Személyes példát hozva, az itt szerzett tapasztalatok és motivációk mentén olyan mértékű elköteleződés alakult ki bennem az oktatás irányába, hogy azóta egyetemi szemináriumok megtartására is vállalkoztam.

Úgy gondolom, ezen kettős értékteremtés buzdít minket arra, hogy időről időre megtartsuk alkalmainkat és az egyetem épületének falain kívül is hasznosítsuk és továbbadjuk az ott megszerzett tudást.

Lipcsei Bence

Közgazdasági elemző MSc
Budapesti Corvinus Egyetem


Nyomtatás   E-mail