Az egészségügyi rendszerek fejlődése

Az egészségügyi rendszerek fejlődése

Manapság általánosnak vesszük, hogy ha valamilyen egészségügyi problémánk adódik, csak bemegyünk a kórházba és ott ingyenesen ellátnak. Ez a fajta egészségügyi rendszer azonban a múlt század közepéig nem volt ennyire magától értetődő, és a világ számos pontján még ma sem ilyen egyszerű az emberek élete. A mai, járvánnyal sújtott helyzet miatt otthon ülve megfogalmazódhat bennünk a kérdés, hogyan is alakultak ki az egészségügyi rendszerek, vajon miért működik jobban „nyugaton” az egészségügy (egyáltalán jobban működik-e)?

"A lelkesedés ragadós" ~ Bende

"A lelkesedés ragadós" ~ Bende

A FAKT társadalmi felelősségvállalási munkája már azelőtt lenyűgözött, hogy csatlakoztam volna a szervezethez. Az Egyetemisták a Pénzügyi Kultúráért programról hallva, elsőéves egyetemistaként el sem tudtam képzelni, hogy néhány hallgató hogyan tud egy ekkora projektet megvalósítani.

A tőzsde működése

A tőzsde működése

Bizonyára mindenki hallotta már a tőzsde szót, de mit is jelent pontosan ez a kifejezés? Hogyan működik a tőzsde? A következő cikkben a tőzsde szerepéről, működéséről lesz szó.

"Ki tanít kicsodát?" ~ Ádám

"Ki tanít kicsodát?" ~ Ádám

"Ki tanít kicsodát?". Számtalanszor elgondolkoztam ezen a kérdésen akár egyetemi óráimon, akár az általunk tartott órákon...

Több vagy, ha adsz! ~ Csilla

Több vagy, ha adsz! ~ Csilla

Több vagy, ha adsz! Gimnáziumban, egy kórházi önkénteskedés során találkoztam először ezzel a mondással, mely azóta is meghatározó részét képezi a gondolkodásmódomnak.